|

Хоолны жор: Хүрэн манжин дарах арга

Ургацаа эд хурааж буй энэ сайхан цагт хүрэн манжин дарах маш амархан арга хүргэж байна. Энэ аргаар дараад, 7 хоногийн дараа гэхэд салад, зууш хийгээд идэж болно. Мөн хөргөгчинд хоёр сар хадгалах боломжтой. Энэ аргаар өргөст хэмх, алаг салат (дунайский), чинжүү дарж болно.

Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл

Орц:

  • Хүрэн манжин – 1 кг
  • Ус – 1 аяга буюу 240 мл
  • Алимны цуу – 2 аяга буюу 480 мл
  • Сахар – 30 гр
  • Бүхэл хар перц – 1 ц.х

Хийх заавар:
1. Хүрэн манжингаа 45 минут буцалгаж болгоно.
2. Хальсыг цэвэрлээд, жигд зузаантайгаар хүссэн хэлбэрээр хэрчинэ.
3. Ариутгасан варианы шилэнд хэрчсэн хүрэн манжингаа хувааж хийнэ.
4. Ус, алимны цуу, сахар, хар перцээ хийж, сайтар хутгаад, 2 минут буцалгана.
5. Буцалсан шүүсээ шилтэй хүрэн манжиндаа нэмнэ. Шингэнээ дүүргэхдээ тагнаас багадаа 2 см зай үлдээнэ.
6. Шилний амсарыг арчин, сайтар таглаад, сэрүүн газар 7 хонуулаад, идэхэд бэлэн болно. Үүнийг нээсний дараа сарын туршид хөргөгчинд хадгалж болно. Нээлгүйгээр 2 сар хадгалах боломжтой.
7. Хэрэв 6 сар хүртэл хадгалах хүсэлтэй бол 6-р алхмын дараа хүрэн манжингаа 20 минут жигнэнэ.

469
  • Уучлаарай, цаг хэд болж байна Үзсэн   1436 2014-08-04
  • ТООТОО: ЦЭВЭР АРИУН СЭТГЭЛ ОЮУНААРАА ХУЯГЛАН ЗЭВСЭГЛЭХ ЦАГ НЬ ИРЛЭЭ Үзсэн   433 2019-02-12
  • Хүн сүргийг бий болгоход боловсрол саад болдог Үзсэн   1254 2014-10-29
  • Дуучин С.Сэрчмаа "Чи минь ирнэ" дуугаа шинэчилжээ Үзсэн   1273 2014-09-30
  • Буриадууд бууз чимхэлтийн Дэлхийн рекордыг тогтоолоо Үзсэн   4372 2014-12-26
  • Dunkirk жагсаалтыг тэргүүллээ Үзсэн   795 2017-07-27
  • Энэ ч бас нэг төрлийн чадвар шүү Үзсэн   989 2015-08-14
  • ПӨӨӨХ за ёстой эмэгтэй хүн ийм зүйлийг чадлаа гэж үүү??? Үзсэн   936 2016-03-29
  • АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд www.WINDOW.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.