|

Хоолны жор: Хүрэн манжин дарах арга

Ургацаа эд хурааж буй энэ сайхан цагт хүрэн манжин дарах маш амархан арга хүргэж байна. Энэ аргаар дараад, 7 хоногийн дараа гэхэд салад, зууш хийгээд идэж болно. Мөн хөргөгчинд хоёр сар хадгалах боломжтой. Энэ аргаар өргөст хэмх, алаг салат (дунайский), чинжүү дарж болно.

Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл

Орц:

  • Хүрэн манжин – 1 кг
  • Ус – 1 аяга буюу 240 мл
  • Алимны цуу – 2 аяга буюу 480 мл
  • Сахар – 30 гр
  • Бүхэл хар перц – 1 ц.х

Хийх заавар:
1. Хүрэн манжингаа 45 минут буцалгаж болгоно.
2. Хальсыг цэвэрлээд, жигд зузаантайгаар хүссэн хэлбэрээр хэрчинэ.
3. Ариутгасан варианы шилэнд хэрчсэн хүрэн манжингаа хувааж хийнэ.
4. Ус, алимны цуу, сахар, хар перцээ хийж, сайтар хутгаад, 2 минут буцалгана.
5. Буцалсан шүүсээ шилтэй хүрэн манжиндаа нэмнэ. Шингэнээ дүүргэхдээ тагнаас багадаа 2 см зай үлдээнэ.
6. Шилний амсарыг арчин, сайтар таглаад, сэрүүн газар 7 хонуулаад, идэхэд бэлэн болно. Үүнийг нээсний дараа сарын туршид хөргөгчинд хадгалж болно. Нээлгүйгээр 2 сар хадгалах боломжтой.
7. Хэрэв 6 сар хүртэл хадгалах хүсэлтэй бол 6-р алхмын дараа хүрэн манжингаа 20 минут жигнэнэ.

539
  • "Чингис Бонд"-ын бүх мөнгө зөвхөн 2 банкаар л дамжсан... Үзсэн   1048 2016-10-22
  • Өөдрөг байл даа Үзсэн   711 2019-01-18
  • Коби Брайнтын 81 оноо авсан бичлэг Үзсэн   629 2019-01-23
  • Миний эхнэрийг аваач СУСК Үзсэн   1706 2014-11-25
  • Баттулга: ямааны тухай. Бүрэн эхээрээ part 2 Үзсэн   2706 2014-07-16
  • Кимчи дарах хялбар арга Үзсэн   3224 2016-01-04
  • 2013-2014 оны улирлын шилдэг 10 данк Үзсэн   1167 2014-11-14
  • The Princess of Montpensier (2010) Монгол хэлээр Үзсэн   2198 2014-08-10
  • АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд www.WINDOW.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.