Шоколадтай мусс хийх арга /жүржтэй/
Франц улсаас гаралтай мусс амттанг хялбар аргаар хийх аргыг танд хүргэж байна.
ОРЦ:
200гр цэвэр хар шоколад
1ш жүрж
6ш өндөг тасалгааны температурт байх ёстой
2-3х/х хар кофе
бага зэрэг давс
ХИЙХ АРГА:
Жүржийн хальсийг хамгийн жижиг хэмжээгээр үрнэ. Дараа нь сайн хутгана.
Өндгийг шар, цагаанаар ялгана. Кофег бага устай найруулна.
Шоколадыг буцалж буй усны ууран дээр хайлуулна. Дээрээс нь кофе, жүржийн хальсийг хийгээд хутгана. Хайлсан бол галаа унтраана.
Өндөгний цагаан дээр бага зэрэг давс нэмээд хөөс болтол нь хутгана.
Өндөгний шарыг шоколадтай хутгана.
Хөөс болтол хутгасан өндөгний цагаан дээр шоколадаа нэмээд маш зөөлөн хутгана.
Бэлэн болсон муссыг аяганд хийгээд 6 цаг хөлдөөнө. Өөрийн хүслээр чимэглэж болно.