|

Өндөг, гадилтай бин-салахын аргагүй амт

Ердөө гуравхан орцтой, хийхэд амархан өглөөний унд хэрхэн бэлтгэх талаар цуврал жорыг эзэгтэй танд санал болгож байна. Нэг ширхэг гадил, өндөг, шанцай байхад л гүйцээ.

Амттаныг бэлтгэхдээ эхлээд гадил жимсээ цэвэрлээд жижиг хэмжээтэй хэрчиж нухаш болтол нь хутгана. Хутгагч миксер байвал зүгээр шүү. Дараа нь хоёр ширхэг өндгөө хийгээд сайтар хутгана. Дээрээс нь нэг халбага гурил, шанцайг жигд цацаж өгөөрэй. 

Хайруулын тавгыг өнгөцхөн тослоод зөөлөн халаана. Ингээд зуурмагийг хэсэгчлэн гоожуулж асгана. Зуурмагыг огт хутгах хэрэггүй бөгөөд биежиж болоод эхэлмэгц эргүүлж нөгөө талыг шарна. Зөөлөн гал дээр. 

Ингээд элдэв амттан, сироп хийх шаардлагагүй энгийн хэрнээ часхийсэн өндөг, гадилтай бин бэлэн болно. Хэрвээ амттан нэмж хэрэглэхээр бол зөгийн бал, жимсний чанамал зэргээр амтархан зооглоорой. Шанцайны үнэр хүртэл танд цадсан мэт сэтгэгдлийг төрүүлэх учир цай, хоол болон жигнэмэг хийхдээ хэрэглэж байгаарай. 

Эх сурвалж: www.dailymail.co.uk

 

1358
  • Уучлаарай, цаг хэд болж байна Үзсэн   1436 2014-08-04
  • ТООТОО: ЦЭВЭР АРИУН СЭТГЭЛ ОЮУНААРАА ХУЯГЛАН ЗЭВСЭГЛЭХ ЦАГ НЬ ИРЛЭЭ Үзсэн   433 2019-02-12
  • Хүн сүргийг бий болгоход боловсрол саад болдог Үзсэн   1254 2014-10-29
  • Дуучин С.Сэрчмаа "Чи минь ирнэ" дуугаа шинэчилжээ Үзсэн   1273 2014-09-30
  • Буриадууд бууз чимхэлтийн Дэлхийн рекордыг тогтоолоо Үзсэн   4372 2014-12-26
  • Dunkirk жагсаалтыг тэргүүллээ Үзсэн   795 2017-07-27
  • Энэ ч бас нэг төрлийн чадвар шүү Үзсэн   989 2015-08-14
  • ПӨӨӨХ за ёстой эмэгтэй хүн ийм зүйлийг чадлаа гэж үүү??? Үзсэн   936 2016-03-29
  • АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд www.WINDOW.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.