|

Өндөг, гадилтай бин-салахын аргагүй амт

Ердөө гуравхан орцтой, хийхэд амархан өглөөний унд хэрхэн бэлтгэх талаар цуврал жорыг эзэгтэй танд санал болгож байна. Нэг ширхэг гадил, өндөг, шанцай байхад л гүйцээ.

Амттаныг бэлтгэхдээ эхлээд гадил жимсээ цэвэрлээд жижиг хэмжээтэй хэрчиж нухаш болтол нь хутгана. Хутгагч миксер байвал зүгээр шүү. Дараа нь хоёр ширхэг өндгөө хийгээд сайтар хутгана. Дээрээс нь нэг халбага гурил, шанцайг жигд цацаж өгөөрэй. 

Хайруулын тавгыг өнгөцхөн тослоод зөөлөн халаана. Ингээд зуурмагийг хэсэгчлэн гоожуулж асгана. Зуурмагыг огт хутгах хэрэггүй бөгөөд биежиж болоод эхэлмэгц эргүүлж нөгөө талыг шарна. Зөөлөн гал дээр. 

Ингээд элдэв амттан, сироп хийх шаардлагагүй энгийн хэрнээ часхийсэн өндөг, гадилтай бин бэлэн болно. Хэрвээ амттан нэмж хэрэглэхээр бол зөгийн бал, жимсний чанамал зэргээр амтархан зооглоорой. Шанцайны үнэр хүртэл танд цадсан мэт сэтгэгдлийг төрүүлэх учир цай, хоол болон жигнэмэг хийхдээ хэрэглэж байгаарай. 

Эх сурвалж: www.dailymail.co.uk

 

1445
  • Их өрийн эзэн Н.Батбаяр 2012 оны сонгуулиар юу амлаж гарч ирсэн бэ? (Бичлэг) Үзсэн   1130 2015-07-28
  • Гишүүн Г.Уянга, Ноён Бондгортой хамтран шинэ дуу гаргажээ Үзсэн   974 2016-02-17
  • Шүүдэр цэцэг, Харанга Үзсэн   13583 2014-07-18
  • М.Энхсайхан "Хүчтэй Ерөнхийлөгч бүхий Парламентын засаглал"-ыг санал болгож байна Үзсэн   1452 2014-11-21
  • КИНО ЗАДЛАН #34 - CHERNOBYL Үзсэн   886 2019-09-12
  • Хэлэх гэсэн зүйлийг чинь манайхан бүгд дуулчихсан байна Үзсэн   795 2019-09-26
  • Боди юу, бүжиг үү? Үзсэн   37455 2014-07-24
  • Даварсан Солонгосуудаар тарьсан хогийг нь цэвэрлүүлжээ! Үзсэн   2822 2014-07-23
  • АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд www.WINDOW.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул ТА сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Сэтгэгдэлтэй холбоотой санал гомдлыг 7711-0505 утсаар хүлээн авна.